Uutinen Euroopan Unionin ja Saudi-Arabian välisestä neuvottelusta julkaistiin Ylen sivuilla 11.8.2018. Uutisessa kerrotaan siitä, että EU on pyytänyt lisätietoja Saudi-Arabian pidätyksistä. Saudi-Arabiassa on siis pidätetty naisia, jotka ovat ajaneet oikeuksiaan. EU vaatii naisten vapauttamista heti.

 

Mielestäni on järjetöntä, että Saudi-Arabia on pidättänyt useita oikeuksiaan ajaneita naisia. Uutinen pisti miettimään, miksi juuri naisia, miksei miehiä. Mietin myös, miksi Saudi-Arabia ei hyväksy kansalaisiaan sellaisenaan kuin ovat. Minun mielestäni ei ole mitään järkeä pidättää ihmisiä olemattomasta syystä.

 

Se, että Euroopan Unioni on ottanut yhteyttä Saudi-Arabiaan tapahtuman johdosta, on mielestäni kummallista. Miksi ihmeessä Euroopan Unionia kiinnostaa Saudi-Arabian tekemiset? Saudi-Arabia kun ei ole lähellä EU:ta. EU varmaan haluaa koko maailmalle parempaa ja yrittää siksi vaikuttaa kaikkien valtioiden tekemisiin ja päätöksiin. Voi myös olla mahdollista, että EU koittaa tällä tavoin saada lisää valtioita Euroopan Unioniin.