Kuten otsikossa mainitaan, tuloerot Suomessa ovat alimpia mitä Euroopasta löytää. Suomessa eniten rahaa tienaava 20% tekee 3,6-kertaa enemmän kuin vähiten tienaava 20%. Tuloerot ovat minusta ymmärrettävä tosiasia, koska yleensä tuo eniten tienaava osa on myös nähnyt eniten vaivaa uransa eteen. On siis kohtuullista, että yliopiston käynyt pukumies tienaa enemmän, kuin dimexiin pukeutuva raksaukko.

Tuloerot eivät mielestäni saa kasvaa liian suuriksi, kuten esimerkiksi Bulgariassa, jossa tuloerot ovat lähes kahdeksan kertaiset. Kaikille on taattava mahdollisuus normaaliin elämään, työstä riippumatta, sillä kaikki työ on arvokasta. Suurissa tuloeroissa on myös vaarana se, että vähiten tienaavat lopettavat töiden teon kokonaan, koska eivät koe palkkaansa oikeudenmukaiseksi.

Ainut keino miten tuloeroja voidaan kaventaa, on ottamalla kertoimia pois rikkaiden tienesteistä, joka ei yleensä käy päinsä, jos heiltä lähdetään kysymään. Tähän ongelman ei tulla todennäköisesti löytämään ratkaisua vielä pitkään aikaan.

https://www.eu-uutiset.fi/2018/04/26/euroopassa-tuloerot-ovat-suuria-suomessa-erot-euroopan-alimpia/