Jokaisella ihmisellä on ihmisoikeudet, eikä Salvini sitä voi kiistää. Siirtolaisia tulee Eurooppaan jatkuvasti monesta suunnasta. Ei heitä voi vaan jättää laivalle vain odottamaan. Heidän tulisi päästä maihin, vaikka Salvini toisin väittää. On tosin totta, että Italian ei tulisi olla yksin vastuussa kaikista tulevista siirtolaisista, vaikka Italiaanhan on yksi lyhyimmistä matkoista Pohjois-Afrikasta. Muiden EU maiden tulisi olla mukana tällaisten ongelmien ratkaisussa tulivat siirtolaiset mihin tahansa EU:n alueelle.

Italian on mielestäni aivan järjetöntä jättää maksut maksamatta EU:lle, koska se vasta ongelmia matkaan toisikin. Luvassa saattaisi jatkuvan maksamattomuuden seurauksena olla ero EU:sta, joka ei todennäköisesti tulisi olemaan brexitin kaltainen, varsinkaan jos Italia halutaan ulos EU:sta, eikä itse ole eroamassa. Brexit yksinäänkin aiheuttaa jo tarpeeksi monimutkaisuuksia, joten olisi melko raskasta EU:lle, jos Italiakin olisi lähdössä.

Uutisen lopussa mainitaan, ettei sormella osoittelu ja uhkailu auta asiaa. Ei tällaisesta aiheesta ole mitään järkeä tavallisen ihmisen lähteä uhkailemaan, koska kaikki maailman uhkakirjeet ja muut todennäköisesti jää päättäjiltä lukematta. Jos ihmiset haluavat mielipiteellään vaikuttaa niin silloin kannattaa asiallisesti ja rakentavasti kirjoittaa asiasta tai protestoida isolla joukolla, eikä lähetellä uhkakirjeitä ja huudella aiheesta roskaa,jotka jätetään huomiotta.

https://yle.fi/uutiset/3-10368622