En ymmärrä Italiassa puhjennutta riitaa pakolaisista. Enkä myöskään ymmärrä italialaisten virkamiehien uhkauksia eroamisesta virkatehtävästään, jos joutuvat auttamaan siirtolaisia. Eikö kaikkia pitäisi auttaa ja eikö kaikkien muutenkin pitäisi noudattaa EU:n sääntöjä, jotka kuuluvat siihen? 
EU vedettiin mukaan kiistaan ja kiista syveni ja Salvini uhkailee eroamisella, jos siirtolaiset päästetään maihin. EU:n komissio vastasi tähän mielestäni hyvin. EU:n komissio vastasi, että Salvinin uhkailulla ei ole merkitystä ja asiaa käsitellään siirtolaisia koskevien sääntöjen mukaan ja näinhän sen pitäisi mennä. 
Mielestäni heidät pitäisi ottaa vastaan ja auttaa heitä, jos he ovat vaarassa tai huonokuntoisia. Onhan se totta, että tästä seuraa ylimääräisiä kuluja ynnä muuta, mutta mielestäni kaikkia hädänalaisia pitäisi auttaa mahdollisimman hyvin.  Muutenkin, eikö kaikkien EU:hun kuuluvien maiden pitäisi totella sitä. Eihän siinä olisi mitään järkeä, että yksi valtio ei tottele sääntöjä ja yrittää vain hakea siitä EU:hun kuulumisen etuja ja tuo Salvinin ja Di maion uhkailu eroamisella ja maksamatta jättäminen on mielestäni ihan naurettavaa. Voisivat, vaikka erotakin.