Vuonna 2014 alkanut pakolaiskriisi ei ole vieläkään taantunut ja pakolaisia tulee vieläkin satoja päivässä. Pakolaisuus on vieläkin polttava puheen aihe. YLE:n 11.8.2018 julkaisema uutinen "Espanjan pääministeri: EU:n pitäisi tukea siirtolaisten lähtömaita, kuten Marokon rajavalvontaa", kertoo, kuinka Espanjan pääministerin Sanchezin mukaan EU:n pitäisi tukea pakolaisten lähtömaiden rajavalvontaa, erityisesti Marokon.

 

Tuen antaminen lähtömaiden raja valvonnalle on hyvät ja huonot puolet. Marokko voisi tällä tavoin lisätä oman maansa rajavalvontaa ja estää Marokon kautta Eurooppaan tuleva maahanmuuto. Tällä tavoin laitonta maahanmuuttoa ja ihmis salakuljetusta saataisiin vähennettyä. Ongelma ei kuitentaan ratkea tällä tuen antamisella Marokolle tai muille lähtömaille.

 

Ongelma maahanmuuttoon ratkeaa sillä, että maan asiat on niin hyvin, että maastamuuttoa ei tapahdu. Esimerkiksi Suomen maastamuutto on aika vähäistä. Suomesta ei muuteta pois niin paljon, koska täällä on hyvä olla. Tämä kuitenkin on aikalailla mahdoton tehtävä. EU voisi kuitenkin rahoittaa lähtömaita, erityisesti Pohjois-Afrikan maita, jotta edes osa jäisi pohjoisa Afrikan maihin. 

 

https://yle.fi/uutiset/3-10348793