Monelle ihmiselle netin käyttö on välttämätön osa arkipäiväistä elämää, ja siksi sen toivotaan olevan helppoa ja edullista tarpeen vaatiessa.

Juha-Matti Mäntylän kirjoittaman uutisen Kännykkädatan hinta EU-alueella on oikea sillisalaatti, mutta paljon aiempaa halvempi (Yle 20.4.2018) mukaan kännykän käytön hinta ulkomailla roaming-tilassa on laskenut huomattavasti, mutta yhä voidaan puhua, että netin käyttö ulkomailla on kallista. Mielestäni suomalaiset ja muualta Euroopasta tulevat operaattorit eivät ole panostaneet internetin käyttökulujen alentamiseen tarpeeksi. Puhelinteknologiaa kehitetään jatkuvasti, ja tuntuu, että uudet puhelimet kykenisivät lähes mihin tahansa. Uutta 5G-verkkoa ollaan luomassa täyttä päätä, eikä panostusta riitä tarpeeksi alentamaan ulkomailla netinkäytön kuluja. Tällä hetkellä jokaisen paljon matkustavan ihmisen tehtäväksi jää alkaa laskemaan, millainen datapaketti tai liittymä on omaan käyttöön parhaiten soveltuva. Jos jokin operaattori pyrkisi laskemaan asiakkaan puolesta ja tekemään kannattavia paketteja, se tulisi luultavasti menestymään.

Toivottavaa siis olisi, että tavallisille tallaajille netinkäyttöä ulkomailla helpotettaisiin ja operaattorit pyrkisivät uuden kehittämisen sijaan parantamaan aiempia yhteyksiään edullisemmaksi. Puhelinteknologia on edennyt jo siihen pisteeseen että laitteistosta ei netin käytön edullisuus jää kiinni.

 

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10170730