Yle Uutisten nettisivustolla uutisessa ”Sisäministeri Salvini vieritti EU:lle syytä Italian siltojen rappiosta – EU kertoo antaneensa niihin 2,5 miljardia euroa” (15.8.2018) kerrotaan, kuinka Italian sisäministeri syyttelee EU:ta tiistaina 14.8. Italiassa romahtaneesta sillasta. Sisäministeri Salvini väittää EU:n rajoittaneen infrastruktuurin käytettäviä varoja. EU kuitenkin kiistää ja kumoaa Salvinin väitökset.
 
Mitä järkeä Salvinin on kuluttaa aikaansa EU:n syyttämiseen, kun varmasti hän tietää itsekin syytösten olevan täysin perättömiä? Todennäköisesti hän haluaa vain käyttää tämän kaltaista suurta huomiota herättävää uutista hyväkseen nostaakseen itseänsä ja puoluettaan esille. Mutta toisaalta, kun kyse on tällaisesta tapauksesta, jossa ihmisiä on menehtynyt, on minusta täysin asiatonta yrittää esimerkiksi pönkittää oman puolueensa asemaa. Tämä muiden syyttely on myös täysin turhaa ja saman ajan voisi käyttää oikeiden syyllisten etsimiseen. Oikeastaan on todella naurettavaa, kuinka Salvini tosissaan yrittää vierittää omassa maassa hajonnutta siltaa EU:n niskaan etenkin kun ”EU on nimenomaan kannustanut Italiaa panostamaan liikenneväyliinsä” ja EU on myös myöntänyt Italialle 2,5 miljardia euroa infrastruktuuriprojekteihin.
 
Pitäisi aikuisten ihmisten osata ottaa vähän vastuuta, mutta mieluummin Italian populistinen hallitus haluaa syyttää EU:ta. Luulenpa, että Italia ei vain halua myöntää, että maassa on paljon korruptiota ja että puutteelliset laatutarkastukset voisivat olla mahdollinen syy sillan romahtamiseen. Tai voihan sekin olla, että osa Italian hallituksen jäsenistä olisi korruptoituneita ja siten mahdollisia osasyyllisiä sillan romahtamiseen, eivätkä halua silloin myöntää korruption mahdollisuutta tässä tapauksessa. Silloin he voisivat helposti yrittää peittää jälkensä etsimällä vaihtoehtoisen syyllisen muualta.
 
Oli syy sillan romahtamiseen mikä tahansa, onhan tuo toisten syyttely ihan järjetöntä. Salvinin ja myös monien muiden poliitikkojen pitäisi oppia, ettei tällaisia tragedioita ole soveliasta käyttää poliittisen menestymisen välineenä. Hävetkää isot ihmiset!