Yle.fi sivuston julkaisemassa uutisessa (20.4.2018): ”Kännykkädatan hinta EU-alueella on oikein sillisalaatti, mutta paljon aiempaa halvempi.”, kertoo, kuinka EU alueella mobiilidatan käyttömaksut ovat pienentyneet. Uutisen mukaan suomalaisten mobiilidatan käyttö on lisääntynyt halpenemisen myötä. Minun mielestä on hyvä asia, että mobiilidatan hinnat ovat laskeneet myös Suomen ulkopuolella. Tänä päivänä matkustus on lisääntynyt hurjaa vauhtia, jolloin myös mobiilidatan määrän tarve kasvaa huimaa vauhtia. Esimerkiksi matkustaessaan Suomen ulkopuolella suurin osa ihmisistä käyttää erilaisia karttasovelluksia kuin perinteistä paperista karttaa.   
Uutisesta käy myös ilmi, että mobiilidatan hinnoittelu eri operaattoreiden välillä on monimutkaista. Tällöin kuluttajalle jää iso vastuu selvittää itse, mitä puhelinliittymään kuuluu ja mitä ei. Kun kuluttaja asioista ottaa selvää, se on positiivinen asia kuluttajalle. Olemme Suomessa onnekkaita, koska mobiilidatan datan määrää ei ole rajoitettu.  
Mobiilidatan yhtenäinen hinnoittelu auttaa kuluttajaa matkustamaan Euroopan alueella, koska olemme yhtä enemmän riippuvaisia siitä. Minun mielestä mobiilidataverkkoa voisi kehittää vielä enemmän, vaikkakin se on kehittynyt jo nyt paljon.