Italian presidentti Sergio Mattarella on oikeassa, Italian pitäisi auttaa pakolaisia jotka pyrkivät maihin. Huonokuntoisia ihmisiä pitää auttaa eikä pitäisi jättää alukseen, olivat sitten laittomia siirtolaisia tai pakolaisia. 
 
Italian kannattaa neuvotella EU:n kanssa pakolaisten sijoittamisessa, mutta Salvinin uhkailu ei mielestäni auta keskusteluja eteenpäin. En myöskään ymmärrä uhkausta, että Italia lopettaisi EU-maksunsa, koska he saavat EU:lta tukea rajavalvontaan. Italia on hyväksynyt EU:n maahanmuuttoa koskevat säännöt, joiden mukaan maan, johon maahanmuuttajat tulevat, pitää huolehtia maahanmuuttajien kohtelusta. Eli Italian pitäisi hoitaa maahanmuuttajien kotiuttaminen tai mahdollinen palauttaminen takaisin Libyaan. Italian ei mielestäni kuitenkaan pitäisi olla yksistään vastuussa kaikista maahan tulleista pakolaisista, koska se saattaa olla vaikeaa ja kallista. 
 
Pakolaisten aikomuksista voi olla montaa mieltä, mutta tärkeintä on, että ihmisten terveydestä huolehditaan. Tietenkin sisäministerin päätökseen on voinut vaikuttaa pakolaisten etnisyys, ja historiasta voidaan oppia miten käy, kun tiettyjä rotuja aletaan syrjimään. 

https://yle.fi/uutiset/3-10368622

24.8.2018